More

  [Nieuws] Nederlandse gamesbedrijven actief op de Frankfurter Buchmesse

  Tussen 9 en 14 oktober staat er op de Frankfurter Buchmesse een door de DGA georganiseerd Holland Paviljoen. Boekenbeurs… Gamebedrijven? Niet de meest voor de hand liggende combinatie zou je zeggen. Maar de Nederlanders zijn niet de enige. Ook grote bedrijven als Nintendo, Sony en Rovio zijn aanwezig. Nintendo zet voornamelijk in op de Wii U, Sony promoot het nieuwe Wonderbook en Rovio kondigt de samenwerking aan met CERN (ja, die van de deeltjesversneller) op het gebied van educatieve games.

  En dat zijn nou juist de games waar het deze boekenbeurs om draait: games waar jemee en van kunt leren. Ranj staat er onder andere met Juf in a Box, Qlvr heeft De Muziekbus bij zich en Little Chicken promoot Craft en Geriatrix. Verder zijn Games for Health Europe, MCW Studio’s, MAD multimedia en Qinqo op het Holland Paviljoen aanwezig. De plaatselijke NBSO heeft geregeld dat de Nederlanders zich ook op de verschillende podia kunnen presenteren. Zo sprak Michael Bas (Ranj en DGA) tijdens het International Trends in Education Forum wijze woorden.

  Jaap Gerretsen van Qlvr over zijn deelname aan de beurs. “Dit was voor mij de eerste keer op deze beurs dus ik ging er vrij blanco heen. Hier liggen zeker mogelijkheden voor gamebedrijven, maar je moet wel zorgen dat je van tevoren je afspraken regelt, want de agenda’s zijn hier vol.” Het Holland Paviljoen op de Buchmesse is mede mogelijk gemaakt met een subsidie uit Dutch Game Valley.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img