More

  [Nieuws] Games [4Health] Jam 2012 gewonnen door Stail

  Afgelopen weekend ontwikkelde 60 studenten en game professionals uit binnen- en buitenland 11 games die een gezonde leefstijl stimuleren in de publieke ruimte tijdens de Games [4Health] Jam. Na 50 uur jammen, werden de studenten beoordeeld door een vakjury, waarna 5 finalisten en  één winnaar bekend werd gemaakt.

  Het winnende team (samengesteld uit drie  Fontys Game Design & Technology studenten, één TU-er en één HKU-er) opereerde onder de naam HeArtless en produceerde de game Stail. De overige finalisten waren Public Space Invaders, Pongtato en HealthCity en Team Tomato’s Pongtato.

  In Stail worden voorbijgangers in publieke omgevingen voorzien van een digitale staart. Spelers kunnen de ‘tail’ van een andere speler stelen door op hun staart te gaan staan. Hierdoor wordt hun eigen staart langer. Het spel wordt de komende periode verder uitgewerkt.

  Het weekend was georganiseerd door Fontys Hogeschool ICT en Technische Universiteit Eindhoven binnen het onderzoeksprogramma SixPac met als doel meedoen is belangrijker dan winnen!
  De winnaars ontvingen vijfhonderd euro aan prijzen geld. Maar interessanter is dat zij hun werk mogen presenteren op een aantal congressen en evenementen. Naast de winnaars mogen de vier andere finalisten hun spel presenteren op het Games for Health Europe Conference in Amsterdam op 5 en 6 november. Daarnaast kun je de games bewonderen op Game in the City in Amersfoort op 22 en 23 november.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img