More

  [Nieuws] Snowball Earth is de game die Ronimo niet verkocht kreeg aan publishers

  Ronimo Games is ontstaan op de HKU toen een groep studenten een schoolopdracht moest maken samen met een UU student. Dat werd de Blob, de game waarin een verfbal de binnenstad van Utrecht moest opvrolijken en meteen de speler de nieuwe situatie rond het stationsgebied toonde. De samenwerking beviel zo goed dat dezelfde groep ook het afstudeerproject gezamenlijk deed. Dat is de game Snowball Earth.

  Aangemoedigd door het succes van de Blob, waarvan de rechten aan THQ werden verkocht, besloot Ronimo Games ook Snowball Earth rond te shoppen bij publishers. Maar ondanks positieve reacties en welwillend glimlachende content managers is het nooit gelukt om de game te verkopen. Ondertussen begon het team aan een nieuwe game. Het eerste spel dat ze als afgestudeerde professionals maakten. Dat was Swords & Soldiers. Dat Snowball Earth (uit 2007 dus) nu speelbaar is op Indigo geeft een goed inzicht hoe Ronimo zich in de tussenliggende jaren heeft ontwikkeld.

  Snowball Earth is een 3D actie-game die zich afspeelt tijdens de laatste ijstijd. De speler heeft als doel de omgeving te ontdooien met de hulp van robothondjes. Samen neem je het op tegen onderontwikkelde holbewoners, ijsmuren en dinosaurussen.

   

  THE ROAD TO INDIGO 2012

  De publieksdag van Indigo 2012, de speelbare tentoonstelling van de opvallendste Nederlandse independent gameprojecten, vindt plaats op 29 september in het Utrechtse stadhuis. In de aanloop van het event presenteren organisator Dutch Game Garden en Control gezamenlijk de line-up van deze derde Indigo-jaargang.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img