More

  [Nieuws] Macedonische klei in de Planetenreis van Game Oven

  De eerste game die Game Oven uitbrengt na de surprise hit Fingle, is geen provocatief spel met een sluimerende seksuele ondertoon, maar een educatief spelletje voor kinderen van een jaar of acht over de planeten in ons zonnestelsel. Weer eens iets anders nietwaar? De graphics zijn lekker ouderwets gemaakt in klei. In Macedonië om precies te zijn.

  Het lijntje met het Balkanland is heel kort omdat Game Oven’s Bojan Endrovski daar vandaan komt. De muziek van Fingle was daar trouwens ook al gemaakt. Dit keer zijn alle objecten uitgevoerd in klei en later met de computer bewerkt. De Planetenreis is gebaseerd op het boek De Ontdekking van de Planeten van Govert Schilling. Zijn uitgever Moon en NOVA (Nederlandse Onderzoekschool voor Astronomie) zijn de opdrachtgever. De game is in drie maanden gemaakt en nu bijna klaar voor release op de iPad. Dit weekend speelbaar op Indigo.

  Adriaan de Jong van Game Oven weet zeker dat de volgende game weer een originele, eigenbedachte game wordt: “We hebben prima samengewerkt en ervaring opgedaan, maar ons hart ligt echt bij eigen producties. We maken constant prototypes van ideeën en testen die uit op mensen in onze omgeving. De dingen die werken worden verder ontwikkeld. Er komen weer leuke dingen aan.”

  De Planetenreis leert kinderen tussen de 8 en 10 jaar over de eigenschappen van de planeten in ons zonnestelsel. In het spel maak je een reis langs alle planeten en verzamel je objecten die specifieke eigenschappen uitleggen over elke planeet. Zo heb je bijvoorbeeld een stofzuiger nodig om het maanstof op de Maan uit je raketmotor te zuigen, voordat je weer kan opstijgen.


   

  THE ROAD TO INDIGO 2012

  De publieksdag van Indigo 2012, de speelbare tentoonstelling van de opvallendste Nederlandse independent gameprojecten, vindt plaats op 29 september in het Utrechtse stadhuis. In de aanloop van het event presenteren organisator Dutch Game Garden en Control gezamenlijk de line-up van deze derde Indigo-jaargang.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img