More

  [Nieuws] Global Game Jam game Bezircle nog steeds in de planning voor commerciële release

  Eind januari was de Global Game Jam, je weet wel, dat wereldwijde event waar teams in 48 uur een game maken. In Amsterdam deed een team mee dat zich Ludomotion noemde, met onder meer doctor Joris Dormans. Zij maakten de multiplayergame Bezircle, een slim en verslavend spelletje dat draait om tactiek, inzicht en een beetje pesten.

  Bezircle won niets in Amsterdam (nou ja, de zilveren plak), maar de reacties van de mensen die de game proberen zijn onverdeeld enthousiast. Vandaar dat het gelegenheidsteam besloot verder te gaan met het ontwikkelen van de game voor wat ze zelf op de website noemen een ‘premium platform’. Vooralsnog geen aankondiging van een releasedaturm of platform, maar wel speelbaar op Indigo 2012, aanstaande vrijdag en zaterdag in Utrecht.

  In Bezircle is het de bedoeling dat elke speler zoveel mogelijk cirkels verzamelt door er een keer omheen te draaien. Dit claimen kost energie die je kunt aanvullen door energiewezens op te pikken. Andere spelers kunnen jouw cirkels afpikken, maar wat zij kunnen kan jij ook. Degene met de meeste cirkels als de tijd afloopt is de winnaar. Check de trailer:

  [yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=8tkgPXjset4′]

   

  THE ROAD TO INDIGO 2012

  De publieksdag van Indigo 2012, de speelbare tentoonstelling van de opvallendste Nederlandse independent gameprojecten, vindt plaats op 29 september in het Utrechtse stadhuis. In de aanloop van het event presenteren organisator Dutch Game Garden en Control gezamenlijk de line-up van deze derde Indigo-jaargang.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img