More

  [Nieuws] Pillo: het spel met kussens — maar geen kussengevecht

  We hebben al veel opvallende controllers gezien, maar nog nooit hebben we gespeeld met twee kussens als besturing. Tijdens een potje Pillo drukken spelers op speciale kussens die zijn aangesloten op de gameconsole. Daarmee bewegen ze hun karakter over het scherm. Een unieke combinatie van samenspel en huiskamergevoel. Pillo is ontwikkeld door masterstudent Industrial Design Ard Jacobs van de Technische universiteit Eindhoven (TU/e). Jacobs was op zoek naar een spel “waarbij sociaal speelgedrag en ‘open-ended play’ de hoekstenen van het spelconcept vormen.”

  De game mag zich verheugen in behoorlijk wat aandacht, onder andere een vermelding in een publicatie voor het ‘International Conference on Entertainment Computing 2012’, te Bremen, Duitsland. Benieuwd? Pillo is opgenomen in de selectie voor Indigo 2012.

   

  THE ROAD TO INDIGO 2012

  De publieksdag van Indigo 2012, de speelbare tentoonstelling van de opvallendste Nederlandse independent gameprojecten, vindt plaats op 29 september in het Utrechtse stadhuis. In de aanloop van het event presenteren organisator Dutch Game Garden en Control gezamenlijk de line-up van deze derde Indigo-jaargang.

  Exposure HKU Games | 28 en 29 juni | Bibliotheek Neude in Utrecht | Toegang is gratisspot_img

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img