More

  [Nieuws] De Games [4Health] Jam 2012: inschrijvingen geopend

  Het is weer GameJam tijd! Nee, de Global Game Jam is nog een paar maandjes weg, maar wie daar niet op wil wachten en bovendien iets wil doen aan al die veel te ongezonde mensen in Nederland: schrijf je in voor de Games [4Health] Jam. Deze vindt plaats in Eindhoven van 28 tot en met 30 september en is georganiseerd door de TU Eindhoven en de Fontys Hogeschool ICT.

  Afgelopen jaar leverde de jam naast een hoop — redelijk voorspelbare — Kinect(-achtige)-beweeg-games, ook een stel verrassende concepten op (bekijk de video met een mooi overzicht uit 2011). Finalisten maken een rondje langs de Games for Health Europe ConferenceGame in the City de Dutch Design Week. Enige nadeel is de datum, die valt samen met Indigo — dus sta je daar met je game, dan gaat het feest niet door.

  Inschrijven doe je hier. En voor de volledigheid, bij dezen alle informatie van de organisatie:

  In drie dagen non-stop de ultieme game ontwikkelen om mensen tot meer bewegen te verleiden. Dat is de uitdaging die tientallen studenten uit binnen- en buitenland van 28 tot en met 30 september aangaan. In navolging op de succesvolle 50 uur durende wedstrijd van vorig jaar organiseren Fontys Hogeschool ICT en de Technische Universiteit Eindhoven in het Auditorium van de TU Eindhoven de tweede Games[4Health] Jam.

  Games zijn er niet alleen om plezier te hebben. In toenemende mate worden games ook ingezet in de zorg, het onderwijs en het bedrijfsleven. Vooral voor  toepassingen op het gebied van patiëntveiligheid, domotica, medicijntrouw en preventie worden steeds vaker games ontwikkeld. Om nog meer inzicht te krijgen in die mogelijkheden wordt de Games [4Health] Jam georganiseerd.

  Een ‘gamejam’ is een ontwikkelingswedstrijd voor game professionals en studenten. In één weekend ontwikkelen zij een werkende game binnen een bepaald thema. Het thema van dit jaar is ‘Public Play’. De ontwikkelde games worden beoordeeld door een vakkundige jury. Zij kijken naar de innovatieve waarde, relatie tot het thema en misschien wel het allerbelangrijkste: hoe leuk en dus effectief de game is.

  Vorig jaar deden 65 studenten van uiteenlopende nationaliteiten mee aan de Game Jam 2011. Ondanks de uitputtingsslag was de sfeer bijzonder coöperatief en vriendelijk. De finalisten kregen de mogelijkheid  hun creatie op de Games for Health Europe conferentie aan meer dan 1200 professionals uit de zorg- en game-industrie te presenteren. Een uitgelezen kans voor studenten om te netwerken en investeerders te vinden voor hun product.  Dit jaar presenteren de finalisten ook op het event Game in the City in Amersfoort. Daarnaast zijn de winnende games te zien op Dutch Design Week in Eindhoven.

  De Games [4Health] Jam vindt plaats in het Auditorium van de TU Eindhoven en begint op vrijdagochtend om 9.30 uur. Zondagmiddag vanaf 15.00 uur worden de prototypes van alle games gedemonstreerd aan de vakjury in presentaties van 5 minuten. Om 17.00 uur maakt de vakjury het winnende team bekend. De presentaties op zondag zijn open voor het publiek. Deelnemers kunnen zich tot 27 september inschrijven op www.gamesjam.nl.

  [yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=FA1KCtVX6p8′]

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img