More

  [Nieuws] Wat krijg je als je Kinect combineert met een… zwembad? Nou, dit!

  In de strijd voor een gezondere jeugd bedacht een stel samenwerkers* een mooi idee: Swimgames! Het idee is natuurlijk om de kids meer te laten bewegen.

  Menno Deen van Fontys legt uit: “Overgewicht en obesitas bij kinderen is een groeiend probleem: een tekort aan beweging kan hiervan een oorzaak zijn. Binnen het onderzoeksprogramma PlayFit gebruiken we games om kinderen meer te laten bewegen. Daar waar andere interventies zich richten op sportstimulering en bewustwording van eet- en beweegpatronen, wil Playfit spelenderwijs activiteit uitlokken. Dit gebeurt bijvoorbeeld door nieuwe speelmogelijkheden te ontwikkelen in het zwembad. De swimgames richten zich bewust niet alleen op de snelste en sportiefste kinderen, maar op alle kinderen. Zij kunnen bijvoorbeeld digitaal schilderen in WaterDraw of de bodem van het zwembad verkennen in Treasure Hunt.”

  * In persberichtentaal: In samenwerking met Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep, SportFormule en het St Joris College in Eindhoven werken studenten van de Fontys Hogeschool ICT, Fontys Paramedische Hogeschool, Fontys Sporthogeschool en de Technische Universiteit Eindhoven (Industrial Design) samen aan de ontwikkeling van games in het zwembad.

  [yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=mS5nFeWhuy8′]

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img