More

  [Nieuws] Saxion-alumni showen Kings Can Fly: mobiele game met potentie

  De meeste Nederlandse gamesstudio’s bestaan voor 91,5 procent uit mannen. Zo niet Firedroid — dat is het aandeel gezichtsscheerders slechts de helft. We leerden ze kennen van Barrr en later van een leuke Global Game Jam-entry. Kings Can Fly, hun nieuwe mobiele project, zou wel eens de doorbraak kunnen betekenen. De strategische game is nog niet uit, maar wel speelbaar op Indigo 2012.

  Vlieg als een koning in Kings Can Fly — zo luidt de omschrijving. Gebruik de kracht van de wind om de koninklijke luchtschepen door de doolhoven van het Air Kingdom naar hun eindpunt te manoeuvreren, in een prachtige wereld boven het wolkendek.

  Kings Can Fly is een casual puzzelspel voor Android & iOS smartphones en tablets. Meer dan 60 levels blijven de speler uitdagen en de langzaam oplopende moeilijkheidsgraad staat garant voor uren speelplezier. Met vrolijke personages, blije muziek en een kleurrijke 3D-wereld is Kings Can Fly een verslavende game voor alle leeftijden.

  Begonnen als afstudeerproject van voormalige studenten van de Saxion Hogeschool in Enschede. Onder de naam Firedroid zijn ze hun eigen gamebedrijf begonnen.

  [yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=l99Z3qxTSoU’]

  THE ROAD TO INDIGO 2012

  De publieksdag van Indigo 2012, de speelbare tentoonstelling van de opvallendste Nederlandse independent gameprojecten, vindt plaats op 29 september in het Utrechtse stadhuis. In de aanloop van het event presenteren organisator Dutch Game Garden en Control gezamenlijk de line-up van deze derde Indigo-jaargang.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img