More

  [Nieuws] Nederlandse art bij Linkin Park game

  Het Nederlandse Artking Studio verzorgt de art bij Recharge, een Facebook game van de Amerikaanse band Linkin Park. Behalve de trailer (na de klik) is het  ‘artsourcing’ bedrijf verantwoordelijk voor het ontwerp van de hoofdpersoon en de vijanden, verder ontwerpschetsen en full color platen van alle levels. De game gaat binnenkort live.

  Niel Vredeveldt is samen met Romano Molenaar (die nu de nieuwe Batman comic tekent) oprichter van Artking Studio. Het bedrijf werkt met verschillende studio’s in het binnen- en buitenland waaronder Ubisoft, maar is ook buiten de gamesindsutrie actief. Vredeveldt: “We zitten in het opstarttraject van een horrorfilm en werken ook aan een tekenfilm voor 6 tot 10 jarigen. Die variatie in het werk houdt het voor ons interessant.”

  Naast outsourcen werkt Artking ook aan eigen projecten. Zo werken ze samen met Firi Games (je weet wel, van die fijne iOS shooter Phoenix HD) aan een mobile fantasy strategy game. Bang dat zijn partner minder tijd heeft voor Artking nu hij Batman tekent, is Vredeveldt niet: “Comics is voor Romano altijd een avondbezigheid geweest en dat zal het straks ook voor een groot deel weer gaan worden. Als de eerste druk van DC comics tenminste weer is afgenomen.”

  Check het portfolio van Artking hier en check hieronder de trailer van Recharge.

  [yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=33xKB5-mXKU’]

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img