More

  [Event] Straks in ’t Hoogt, Utrecht — Indie Game: The Movie (UITVERKOCHT)

  Vanavond • 19:00 uur • ’t Hoogt • Utrecht

  De 21e eeuw bracht een nieuw type van onafhankelijke, maar worstelende kunstenaars met zich mee: die van de ‘indie’-spelontwerpers. Weigerend om te ploeteren voor de grote ontwikkelaars, bedenken, ontwerpen en programmeren zij hun eigenzinnige spellen in de hoop hun eigen successen te kunnen boeken. Edmund McMillen, Tommy Refenes, Phil Fish en Jonathan Blow die alles op alles zetten om hun ideeën om te zetten naar een spel.


  In de documentaire van Indie Game: The Movie, volg je de reis van van verschillende indiegames als Super Meat Boy, Fez en Braid van idee tot product. Onlangs werd bekend dat Amerikaanse televisieproducent HBO een optie heeft genomen om het maken van een serie van de documentaire. Ook heeft de documentaire op het jaarlijkse Sundance Film Festival de prijs voor beste editing ontvangen.

  Zuraida (zo-ii), Liselore (lizzywanders), Peter (DGA Dev Sig) en Kitty Calis (Control), hebben samen met de Dutch Game Garden de handen ineengeslagen om Indie Game: The Movie te vertonen in ’t Hoogt.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img