More

  [Nieuws] GameFounders: hulp uit Estland voor gamesbedrijven — ook Nederlandse

  Wellicht een goed idee voor Nederlandse startups of gamebedrijven die wat hulp kunnen gebruiken: GameFounders uit Estland. Deze in gamesbedrijven gespecialiseerde accelerator biedt in ruil voor een aandeel van 9% een investering van 10 to 15 duizend euro en een drie maanden durend programma (september tot en met november). Daarin helpen mentoren, ervaringsdeskundigen uit de gamesindustrie, de bedrijven met het ontwikkelen van hun product en bedrijf.

  Control vroeg mede-oprichtster Kadri Ugand of naast alle andere tech accelerators nog wel plaats is voor GameFounders. “Wij hebben een focus. De meeste accelerators werken voor alle startups met dezelfde mentoren, of het nu een typische tech startup betreft of een bedrijfje dat zich richt op mobile gaming. Hierdoor zijn de adviezen van die mentoren niet altijd spot-on. Dat probleem kennen wij niet.”

  Teams die worden uitgekozen verblijven drie maanden in Estland — de kosten daarvan worden betaald uit de initiële investering. Ugand: “Het voor ons ook een goede mogelijkheid om te zien hoe toegewijd de mensen zijn. Maar we zien GameFounders niet als een Etse accelerator, eigenlijk ook niet als een Europese, maar als een wereldwijde. We hebben nu aanmeldingen uit 20 landen en we selecteren op hun kwaliteit, niet hun nationaliteit.”

  Wie bereid is tegen een waardering van 100 tot 150 duizend euro 9 procent van zijn aandelen af te staan (huidige bedrijfsvorm is niet belangrijk) en drie maanden in Estland wil verblijven in ruil voor begeleiding plus toegang tot een internationaal netwerk: inschrijven kan tot en met 10 juli en wel hier.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img