More

  [Nieuws] 7.500 euro voor beste game geschikt voor kinderen van 4 tot 14 jaar

  De New Media Award van het Cinekid Festival is een prijs voor games en andere ‘nieuwe media’ producties die zich richten op (of geschikt zijn voor) kinderen van 4 tot 14 jaar. De winnaar loopt naar huis met een 7.500 euro, snel aanmelden dus (vóór 1 juli) op cinekid.nl/formulieren.

  Naast een juryprijs maken inzenders ook kans op de publieksprijs, die vooral eeuwige roem oplevert. Vorig jaar viel die eer ten deel aan de heren van Fourcelabs met hun Wip’n’Kip. Dutch Game Award-winnaar Lieven van Velthoven won de juryprijs met zijn Room Racers.

  De eisen zijn simpel: 

  • de game is uitgekomen tussen 1 juli 2011 en 1 juli 2012
  • hij moet te spelen zijn door 4 tot 14-jarigen
  • de taal is Nederlands óf de regels zijn zo duidelijk dat de taal geen rol speelt — dan mag het dus bijvoorbeeld in het Engels

  In de jury vinden we onder meer Menno Deen terug (gamesdocent en -onderzoeker in Eindhoven) alsook het DWDD-gadget-jongetje Alexander Klöpping, Erwin Blom (sociale & nieuwe media expert en publicist), Wouter Sluis (senior consultant user experience) en Mirjam Vosmeer (docent aan de UvA, gepromoveerd op videogames & gender). Van alle inzendingen komen 12 producties terecht in de programmering van Cinekid’s MediaLab.

  Het Cinekid Festival zelf vindt plaats 17 tot en 26 oktober in Amsterdam.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img