More

  [Interview] “Indigo Showcase toont verrassende games van jonge talentvolle gamedevelopers”

  Op 28 en 29 september vindt weer de showcase Indigo plaats: de speelbare tentoonstelling van de meest opvallende Nederlandse gameprojecten. De Dutch Game Garden organiseert het event nu voor het derde jaar en kiest met de nieuwe locatie in het stadhuis in Utrecht nadrukkelijk voor een breder publiek. “Games hebben de capaciteit om te verrassen en inspireren.”

  Jan Pieter van Seventer, development director bij organisator Dutch Game Garden, noemt Indigo een uniek evenement: “Het is een platform voor jonge talentvolle gamedevelopers om zich te presenteren aan hun vakgenoten en aan het publiek. Bovendien is het ook een plek om zaken te doen, want er lopen vertegenwoordigers rond van publishers en portals.”

  Maar bovenal is het een evenement dat het plezier van gamen moet uitdragen, benadrukt Van Seventer: “Games hebben de capaciteit om te verrassen en inspireren. Ze kunnen simpelweg vermaken maar ook aan het denken zetten. We willen het positieve van gamesdevelopment delen met het publiek.”

  Vrijheid

  Dat het vooral gaat om onafhankelijk gemaakte games door aanstormende talenten, komt de innovatie ten goede, volgens Van Seventer. “Om op te vallen tussen de dertig projecten die we tonen, moeten de games verrassen. Dat kan op het gebied van graphics, maar meer nog zie je echte innovatie in gameplay. Games die op zoek gaan naar de grenzen van het medium en daar overheen gaan en nieuwe, frisse mechanics introduceren.” De reden voor deze innovatie is volgens hem duidelijk: “Jonge developers hebben nog de vrijheid om te experimenteren. Er is een groeiende groep consumenten geïnteresseerd in dergelijke games, dus ze hebben ook een grotere kans om er geld mee te verdienen.”

  Nieuwkomers

  Indigo heeft plek voor dertig games, maar nu al zijn er meer dan zestig aanmeldingen en de inschrijving is nog steeds open voor nieuwe games. Op welke criteria worden de games beoordeeld? Van Seventer: “Op kwaliteit uiteraard, maar we kijken ook naar herkomst zodat projecten uit heel Nederland vertegenwoordigd zijn. We letten speciaal op nieuwkomers en moedigen iedereen aan om hun nieuwe game op Indigo te lanceren.”

  Indigo Showcase, 28 en 29 september in de centrale hal van het stadhuis van Utrecht
  Aanmelden van nieuwe games kan nog tot 1 augustus via Martine Bogaart, eventmanager bij Dutch Game Garden.     

  Ook dit jaar is Control weer mediapartner van Indigo Showcase. Verwacht de komende tijd meer informatie over de games die zijn gekozen.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img