More

  [Nieuws] Uitdaging: bouw in een week een shooter. En dit zijn de resultaten.

  Aan de 7DFPS (Seven Day First Person Shooter) hebben ruim 300 developers meegedaan, waaronder een behoorlijk aantal Nederlanders. De 7 daagse challenge om de grenzen van het first person shooter-genre af te tasten, is een initiatief van Jan Willem Nijman van Vlambeer. Hieronder een selectie van de Nederlandse inzendingen. Bekijk alle games van deze eerste 7DFPS hier.

  The Case van Brian Van Bruggen

  Brian Van Bruggen maakte in 7 dagen een game waarin het allemaal begint met een moord. Na de moord reis je terug in de tijd om het slachtoffer en de plaats van delict op te sporen. Door de moord exact na te spelen behaal je het volgende level. “Het idee kwam ongeveer een week geleden. Ik vertelde op een feestje dat ik een Noir Shooter wilde maken en toen kwamen vrienden met het idee dat je eerst een lichaam ziet en het dan na moet spelen. Hieruit is dit ontstaan. De game is nog niet af, maar ik ben druk bezig het te ontwikkelen” aldus Van Bruggen.

  Seven Dimensions van Marries van de Hoef
  “Hoe tof zou het zijn om voor 7DFPS een 7 dimensie shooter te maken? Veel mensen stelden het voor, maar niemand leek er serieus over. Zoiets kan niet, zeiden ze. Met mijn woord tegen de rest riep ik: Challenge Accepted!” Marries van de Hoef maakte een abstracte shooter met 23 levels met een geleidelijke leercurve. “Een ruimte waarin je 7 dimensies ziet zou onmogelijk zijn, maar door de puzzels op te delen in 4 stukken lijken het 7 dimensies.”

  [yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=Mm3yMDTajA0&feature=player_embedded’]

  Western Hour van Jan Willem Nijman en friends
  Een game gebaseerd op de film High Noon. Het principe is simpel. Er is een trein op weg naar het dorp waar jij je bevindt. In de trein zit een schurk die heeft gezworen  jou van het leven te beroven.
  Je hebt een uur te tijd om uit te zoeken wat je gaat doen en wat er in het dorp afspeelt. “De game is helaas nog niet af, maar ik kan niet wachten om jullie meer te laten zien”, aldus Nijman.

   Afgelopen zondag organiseerde Zuraida Buter Show & Tell in de Dutch Game Garden, een evenement waar developers elkaars werk konden bekijken.

   

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img