More

  [Video] Darkout van internationaal dev team Allgraf

  Darkout is een 2D sandbox game waarin de speler materialen moet verzamelen en combineren om te kunnen overleven in een mysterieuze en vijandige wereld waar het nooit licht wordt. De game wordt gemaakt door Allgraf, een internationaal team developers onder leiding van Adrian Banninga — industrieveteraan met credits in games als Star Wars Kinect, Unreal Tournament 2004 en Fairytale Fights.  Check de trailer hieronder. Meer info na de klik.

  [yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=-BxcHVS1wxI’]

  Banninga is de initiator en bedenker van Darkout: “Eind juli vorig jaar heb ik een klein team om me heen verzameld die het idee verder hebben uitgewerkt. Ik heb de planning van het prototype en pre-productie op me genomen en dat gaf de anderen het vertrouwen dat dit niet weer zo’n doelloos indieproject is.” In oktober begon de productie aan de game die wordt gemaakt in de vrije uurtjes door drie Nederlanders (naast Banninga ook ex-Playlogic-developers Jeroen Backx en Paul van der Meer), twee Zuid Afrikanen, een Fransman, een Engelsman en een Amerikaan.

  Vroege release

  Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de Alpha build en verwacht Banninga met een maand of twee te kunnen releasen. “We hebben heel veel ideeën voor de game, maar door het gebrek aan funding en het feit dat er meer soortgelijke games uitkomen binnenkort, kiezen we voor een vroege release en voegen we de aansluitende maanden steeds nieuwe content bij –zoals Minecraft dat ook deed.”

  Random gegenereerd

  Darkout wordt gemaakt in Torque 2D en is in eerste instantie gericht op PC en Mac. Banninga: “Ik heb alles uit eigen zak betaald, dus we moesten een betaalbare optie kiezen. We hebben Torque aangevuld met een hoop C++ code om de random gegenereerde werelden mogelijk te maken. Als de game het goed doet op PC en Mac, porten we hem naar iPad binnen drie maanden en kijken we of we hem ook op XBLA kunnen krijgen.”

   

  Exposure HKU Games | 28 en 29 juni | Bibliotheek Neude in Utrecht | Toegang is gratisspot_img

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img