More

  [E3 2012] Mechanic nieuwe Sony-titel lijkt op oude, gecancelde Nederlandse game

  De eerste titel die Sony voor Wonderbook heeft aangekondigd is Book of Spells, een game die Sony samen met Harry Potter-schrijfster J.K. Rowling ontwikkelt. Book of Spells combineert lezen met augmented reality en zoals de titel al doet vermoeden maken toverspreuken een belangrijk deel uit van de game. Ken ik dat niet ergens van? 

  Met behulp van de Eye camera verandert de Move controller in een toverstaf. Door het ’tekenen’ van bepaalde symbolen ontsluit je verschillende spreuken. Tijdens de demo schiet het me ineens te binnen. In 2005 was ik werkzaam voor Playlogic en op onze E3-stand hadden we dat jaar een demoversie van Wizard of FunkDe game die samen met Sony werd ontwikkeld maakte gebruik van hetzelfde principe. Alleen had je toen nog geen Move controller en tekende je de symbolen gewoon met je hand. Sony heeft destijds de stekker uit Wizard of Funk getrokken, maar zou het kunnen dat het idee toch ergens op een plank is blijven liggen voor een beter moment?

  [yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=XjMmtdrulP8′]

  [yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=Gnns8lkyPYw’]

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img