More

  [E3 2012] Hollanders op de E3-vloer — deel 1

  Duizenden bezoekers uit de hele wereld komen ieder naar E3. Onder hen ook tientallen Nederlanders. Wat zoeken zij op de beurs. Control sprak met Lex Suurland, Product en Digital Distribution Manager bij Iceberg Interactive en Maarten de Koning, mede-oprichter van Green Hill.

  Wat doe je hier?

  Suurland: “Ik focus me tijdens de E3 voornamelijk op online distributie, maar ben ook in gesprek met distributie partners in de Verenigde Staten voor hun boxed producten.” Het zoeken naar níeuwe games doet Iceberg meer op de GDC (wie niet?), maar Suurland heeft tijdens de E3 ook een meeting met “een developer die een interessante titel heeft”.

  De Koning: “Veel mensen verwachten het niet, maar juist op de E3 hebben veel uitgevers tijd voor afspraken. Dat maakt het een mooi moment om een follow up te doen voor GDC-pitches, maar natuurlijk ook voor nieuwe. Vaak worden de deals dan tijdens Gamescom getekend.”

  Soms ook sneller: een paar uur na ons interview moet De Koning langs bij Sony — zeer waarschijnlijk om te tekenen voor twee games die Green Hill met Belgische developers heeft ontwikkeld.

  Zowel Suurland als De Koning vinden de aanwezigheid van de vele decision makers een van de voornaamste redenen om naar Los Angeles af te reizen.

  Wat is je opgevallen?

  Green Hill’s De Koning hoort van verschillende grote publishers dat de focus steeds minder op consoles ligt. De Koning: “Gamen op verschillende mobiele devices neemt meer en meer een vlucht. Veel partijen weten op dit moment niet waar ze in moeten investeren. Dat geeft onzekerheid en dat leidt er weer toe dat mensen de hand op de knip houden.”

  Iceberg’s Lex Suurland ziet de verschuiving naar online alleen maar toenemen. “Boxed zal nooit verdwijnen. Het krijgt echter langzamerhand een andere rol. Bij digitale distributie is boxed voornamelijk als marketing tool een goede ondersteuning.”

  Wat heb je gemist?

  Op basis van alle geruchten had Suurland gerekend op een aankondiging van een samenwerking tussen Sony en Gaikai. De Koning mist Guerrilla: “Geen Hermen Hulst op de Sony persconferentie. Geen nieuws over het nieuwe IP waar ze aan werken. Waarom hebben ze daar niets mee gedaan?”

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img