More

  [Nordic Game 2012] 5 tips voor producers van Don Daglow

  Tijdens de DGA dag in januari gaf industrie veteraan Don Daglow tijdens een bijna emotionele toespraak zijn visie op ondernemerschap. Op Nordic Game heeft gamespionier het over producers. Volgens Daglow zijn producers er om het beste uit een team te halen. Om hen hierbij te helpen deelt hij vijf ideeën.

  Als eerste noemt Daglow de waarden van de producer. Deze moeten het uitgangspunt zijn voor alle afspraken en regels die binnen het team gelden. De gemaakte afspraken gelden voor het hele team, dus ook voor de producer zelf. Daarom is het volgens Daglow belangrijk dat de producer afspraken opstelt, waar hij zelf in gelooft en waar hij zich aan houdt. 

  Punt 2: Het team moet uit geweldige mensen bestaan. “Het heeft geen nut iemand aan te nemen om een stoel te vullen.” Daglow trekt hier de vergelijking met een nationaal voetbal team. “Daar wil je ook alleen de beste spelers om wereldkampioen te worden, want dat lukt alleen met de besten. Waarom zou je voor je development team andere regels hanteren?”

  Daglow’s derde en vierde idee gaan over de productiemethode. In zijn ogen is het erg belangrijk dat je een methode kiest om je er vervolgens aan te houden. Zelf  heeft hij een voorkeur voor Agile, maar dat hoeft niet voor iedereen de beste keuze te zijn. Wat in Daglow’s ogen echter nooit werkt: delen van een methode implementeren. Wanneer je een methode hebt gekozen moet je er voor zorgen dat jij de methode managet en niet omgekeerd. Daglow: “Een nieuwe methode kan wennen zijn. Soms hebben producers het idee dat ze nergens aan toe komen, omdat ze alleen maar in meetings zitten. Maar geplande meetings met een goede agenda leveren uiteindelijk tijdswinst op.”

  Het laatste idee van Daglow verbindt de voorgaande vier: passie. Hij ziet passie als de olie die de motor smeert. En goede producers maken volgens hem die passie mogelijk.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img