More

  [Nordic Game 2012] Blackberry het beste platform voor indies. Vindt Blackberry.

  Blackberry is het mobiele platform van de toekomst. Ten minste, wanneer we Anders Jeppsson, Head of Gaming Category van RIM, mogen geloven. Blackberry is een van de sponsors van Nordic Games 2012, het congres dat tussen 23 en 25 mei in Malmo plaatsvindt. Op de indie night betreedt Jeppsson het podium om de aanwezige developers warm te laten lopen voor het maken van games voor Blackberry.

  Volgens de RIM gamespecialist is er niets beter dan een game voor hun shop uitbrengen. De technische kant is een fluitje van een cent, er is geen sprake van piracy, Blackberry gebruikers geven flink geld uit aan apps, en met de Playbook en de nieuwe Blackberry’s wordt de gaming ervaring alleen maar beter. Daarnaast is Blackberry al lang geen zakelijke gadget meer en zijn de meeste gebruikers jonge consumenten. Als je game enmaal in de Blackberry store staat komt het geld bijna vanzelf binnen. Want, zo zegt Jeppsson, de kans dat je game opgemerkt wordt en verkoopt is in bij Blackberry vele malen groter dan bij bijvoorbeeld Apple. De aanwezig luisteren de pitch geduldig aan, het is tenslotte de sponsor. Maar waarschijnlijk snapt iedereen wel dat de meeste voordelen die Jeppsson noemt voortkomen uit het feit dat de Blackberry shop slecht loopt. Zodra daar ook duizenden games op staan wordt het opvallen en geld verdienen meteen een stuk lastiger.

  Toch interesse in het ontwikkelen van games voor Blackberry, kijk dan eens op https://github.com/blackberry

  Als extraatje een discussie tijdens Casual Connect in augustus 2011 met onder andere Anders Jeppsson:

  [yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=ikdZdfJczSs’]

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img