More

  [Nieuws] Bouw een shooter in zeven dagen tijdens 7DFPS

  Van 9 tot 15 juni organiseert Jan Willem Nijman, de helft van Vlambeer,  met hulp van Sos O. Sosowski en Sven Bergström een 7 Day First Person Shooter Challange (7DFPS). Hiermee probeert Nijman het genre nieuw creatief leven in te blazen. First Person Shooters zijn big business. De laatste jaren haalt de jaarlijkse update van Call of Duty rond de kerst meer dan een miljard dollar op, maar blijft het genre volgens Nijman artistiek steken: “First Person Shooters kunnen zoveel meer zijn dan nu. Hopelijk wordt er in deze 7 dagen meer vernieuwd voor het genre dan de afgelopen 7 jaar”

  Niet zo lang geleden bracht Vlambeer de FPS GunGodz uit, een Wolfenstein-achtige gangsta rap-shooter die tot nu toe alleen nog maar speelbaar is voor iedereen die meebetaalde aan Brandon Boyer’s Venus Patrol Kickstarter-project. Maar daar komt volgens een tweet van Boyer binnenkort verandering in. Nijman en zijn partner Rami Ismail maakte GunGodz in 5 maanden, wat verwacht hij dat mensen kunnen bereiken in slechts 7 dagen? “Dit idee kon een paar jaar geleden niet eens worden uitgevoerd, maar dankzij allerlei 3D engines is het nu best mogelijk. Het zullen geen millionsellers worden, maar wel overlopen van creatieve ideeën.”

  [yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=L7JNczDp3UM’]

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img