More

  [Nieuws] Fontys studenten winnen prijs met game tegen zwaarlijvigheid van kinderen

  Een groep tweedejaars studenten van Fontys Hogeschool in Eindhoven heeft met de game Lekkerbek de internationale prijs Living Labs Global Award 2012 gewonnen. De game is gemaakt in opdracht van de GGD Brabant Zuidoost en is bedoeld om kinderen meer aan het bewegen te krijgen. Overgewicht wordt gezien als één van de grootste problemen van de toekomst, steeds meer kinderen kampen met overgewicht en sporten steeds minder. De Lekkerbek game koppelt acties in het spel aan bewegingen in het echte leven. Zo vullen spelers het energielevel aan door te lopen met hun smartphone, ook in-game bewegingen moeten in het echie uitgevoerd worden. De game wordt verder uitgewerkt tijdens Dutch Technology Week in Eindhoven en tijdens het Nederlands Kampioenschap Gaming op 8 en 9 juni mogen gamers de app proberen.

  [yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=MlYY8ixAf1c&feature=youtu.be’]

  De winnaars. 

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img