More

  [Ouden Doosch] Age of Wonders — Shadow Magic: Beste Nederlandse Strategy Game Ooit?

  Van Free-to-Play had nog niemand gehoord en DLC heette nog gewoon Expansion Pack. De discussies in die tijd — we hebben het over 2003 — gingen niet over Social, Freemium of In App Purchases. Nee, we discussieerden over iets veel belangrijkers: of een Expansion Pack wel of niet als stand-alone game in de winkel lag. Triumph Studios‘ derde en laatste Age of Wonders-game, Shadow Magic, was zo’n voor de consument fijne stand-alone expansion pack. En misschien wel de beste Nederlandse strategy game ooit. 

  Dat het een goed spel was is niet slechts mijn persoonlijke meninkje. IGN.com gaf de Delftenaren een 8,5 en Gamespot.com zelfs een 8,7 — hoger dan bijna alle andere games van Nederlandse bodem. Ook Greg Vederman, hoofdredacteur van de Amerikaanse PC Gamer, was zeer, zeer positief over het vervolg op Age of Wonders II. Getuige dit filmpje:

  [yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=2clnO6zB6J4′]

  In 2010 verschenen alle Age of Wonders op Steam, waar ze nu nog te koop zijn als bundel voor 20 euroAge of Wonders: Shadow Magic is ook los te koop voor 9 euro. Na Shadow Magic sloot Triumph het Age of Wonders-boek en begon de ontwikkeling van een game die uiteindelijk een miljoenenhit zou worden: Overlord. Hoe de deal tussen Triumph en publisher Codemasters tot stand kwam lees je hier.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img