More

  [Nieuws] Problemen voor Ronimo’s Awesomenauts? Publisher dtp entertainment vraagt uitstel van betaling aan (update)

  UPDATE: Ronimo Games bevestigt in een e-mail aan de pers de onzekerheid over Awesomenauts. Ook verzoekt de  studio de journalisten voorlopig af te zien van het publiceren van de ongetwijfeld geplande recensies. 

  Uit Duitsland komt het bericht dat de publisher dtp entertainment uitstel van betaling heeft aangevraagd (bron1, bron2). Dit is erg slecht nieuws voor Ronimo Games — komende dinsdag (VS) en woensdag (Europa) staat de launch van hun Awesomenauts gepland voor PlayStation Network en Xbox Live Arcade — door dtp.

  Welke consequenties de surseance van dtp heeft voor de Utrechtse studio is nog niet duidelijk. Bij Ronimo was niemand bereikbaar voor commentaar, maar zeker is dat er voor de studio een precaire situatie is ontstaan. Op de eerste plaats is het de vraag of de launch op 2 mei gewoon doorgaat. En als die al doorgaat, wat gebeurt er met de opbrengsten? Wat gebeurt er als er een faillissement volgt op de surseance? Veel hangt dan af van de (uiteraard vertrouwelijke) overeenkomst tussen de dtp en Ronimo. Daarin zal zijn opgenomen wie het eigendom krijgt van de game en het IP bij het faillissement van een der partijen.

  Zover is het dus nog niet, maar dit slechte nieuws kon niet op een slechter moment komen.

  Dtp bracht eerder de PC-versie van Greed Corp van Vanguard in de UK op de markt. DTP Young Entertainment is uitgever van een berg Nintendo DS-games van Engine Software, maar wij hebben begrepen dat ‘Young’ sinds begin dit jaar een zelfstandig bedrijf is.

  Exposure HKU Games | 28 en 29 juni | Bibliotheek Neude in Utrecht | Toegang is gratisspot_img

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img