More

  [Nieuws] Vlaanderen krijgt eigen branchevereniging: Flemish Games Association

  De Vlaamse gamesindustrie krijgt haar  eigen branchevereniging, de Flemish Games Association, kortweg FLEGA. Mede-initiatiefnemer Wim  Wouters, CEO van gamesstudio GRiN (nee, niet die, maar deze), hield gisteren een gloedvol betoog tijdens de Game Conference Genk. Belangrijkste boodschap: eerst leden vinden.

  Hoe groot de gamesindustrie in Vlaanderen precies is, weet eigenlijk niemand. De FLEGA heeft in elk geval zes studio’s die het initiatief ondersteunen, daaronder vallen Neopica en natuurlijk Larian Studios, de bekendste studio in Vlaanderen. Samenwerking met de ‘Hollanders’ ligt natuurlijk voor de hand. “Maar”, zo waarschuwde Wouters informeel, “voorlopig niet. Laat ons eerst in Vlaanderen iedereen bij elkaar krijgen.” De FLEGA heeft nog geen rechtsvorm en is dus officieel niet van start.

  Geïnteresseerde Vlaamse bedrijven (en freelancers, studenten, et cetera) kunnen zich aanmelden op www.FLEGA.be.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img