More

  [Nieuws] Minister Rosenthal en het Serious Game Seminar in Zuid-Korea

  Nederland en Zuid-Korea hebben iets moois samen waar het gaat om serious games. Tijdens Game in the City en het Control Industry Dinner mochten we al een Koreaanse delegatie verwelkomen en onlangs opende onze minister van Buitenlandse Zaken, Uri Rosenthal, het Serious Game Seminar in Seoul.

  Rosenthal deed dit met het spelen van een serious game voor brandweer van Nederlandse makelij. Voor additioneel visueel effect ging de excellentie daarbij gekleed in een heus brandweer tenue. Enfin, het seminar is volgens de organisatie goed bezocht. Het aantal deelnemers, honderd, was het dubbele van het aantal verwachte participanten. 

  Marcel van der Steen (Nederlands Forensisch Instituut), Martijn Boosman (e-semble) en Hans ten Bergen (Vstep) hielden een praatje over de wijze waarop in Nederland serious games worden ingezet, met name op het gebied van ‘security & safety’ (wat volgens Google te vertalen is met ‘beveiliging en veiligheid’). Joke Witteveen sprak er namens de Dutch Games Association. Zij laat weten: “De Nederlandse Ambassade en met name de TWA’s hebben zich erg ingespannen voor ons. We hebben een goede indruk kunnen achterlaten. Er waren veel bedrijven aanwezig die hun interesse hebben getoond in de Nederlandse serious games industrie en het was dan ook een succesvolle dag.”

  Witteveen doet meteen een oproep voor het volgende event, die we hier voor het gemak even letterlijk overnemen:

  Vervolg matchmaking Z-Korea – Singapore eind augustus 2012

  Eind augustus (waarschijnlijk 31 aug – 2 sept) zal wederom een Serious Game Festival plaatsvinden in Seoul (net als afgelopen oktober 2011). De Koreaanse organisatie heeft aangegeven dat zij graag wil samenwerken met Nederlandse serious game bedrijven en kennisinstellingen.

  In samenwerking met Agentschap.nl en TWA Korea wordt nu geïnventariseerd welke Serious Games bedrijven interesse hebben in een bezoek aan Seoul. Bij voldoende aanmeldingen zal Agentschap.nl ons ondersteunen in matchmaking sessies met Koreaanse bedrijven. Mocht je interesse hebben laat dit dan nu vast weten aan Nasrat Popal (nasrat.popal@agentschapnl.nl) of Joke Witteveen (witteveen@xmediaworks.nl).

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img