More

  [Video] Engelstalige trailer voor ‘Ghibli-game’ Ni No Kuni

  Nee, we worden niet ineens een consumentensite, maar deze wilden we toch even meenemen. Onlangs programmeerde Control een stel sessie tijdens het Holland Animation Film Festival over animatie en/in games. Eén van die sessies droeg de titel The Road to Ni No Kuni, een verhaal van Arjan Tersptra en ondergetekende over de simultane ontwikkeling van Japanse anime en Japanse games — RPG’s in het bijzonder.

  Uiteraard mondde dit uit in de ultieme samensmelting dan wel samenwerking tussen animatie en games in de vorm van Ni No Kuni, de eerste game waar Studio Ghibli op betekenisvolle wijze aan meewerkt. Let wel: het gamedesign is volledig van Level 5 (makers van onder meer Professor Layton en een aantal entries in de Dragon Quest-serie), dit is dus niet Ghibli’s visie op gamedesign. De beroemde studio leverde het verhaal en — uiteraard — de animatie. Voor wie geïnteresseerd is in het hele verhaal, FOK.nl heeft een aardige samenvatting.

  We eindigden de sessie met een hoop trailers en gameplay van de game — maar dat was allemaal nog in het Japans. Dus speciaal voor de bezoekers van die sessie (het was opvallend druk in de zaal), nu dus een Engelstalige trailer. Overigens niet de beste, maar wel verstaanbaar.

  [yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=IJMlWGRq7AU’]

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img