More

  [Nieuws] App developer Qlvr wint 200.000 euro met de Future of Health Award

  [yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=beJVvYb_H18′]

  Het aantal prijzen op het gebied van games voor de zorg is bijna niet meer bij te houden, maar dit is een grote: the Future of Health Award. De Utrechtse app developer Qlvr (spreek uit: clever) sleepte de eerste winst — én 200.000 euro — in de wacht met het concept voor de social game Heartville.

  Tijdens TEDxMaastricht pitchten vijf genomineerden hun concept aan het publiek en de juryleden. Qlvr wist de jury en de aanwezigen te overtuigen met een game die psychiatrische patiënten op speelse wijze stimuleert hun levensstijl te verbeteren. Heartville is een game waarbij je credits kunt winnen met gezond gedrag en daarmee een dorp opbouwt. Je speelt voor jezelf en met anderen voor de opbouw van dit dorp.

  Een van de andere genomineerde studio’s was Dreams of Danu, gespecialiseerd in games gekoppeld aan hersengolven. De prijs is een initiatief van CZ en de stichting Games for Health Europe.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img