More

  [Nieuws] Alt 30 door naar de finale van de SpinAwards 2012

  De mannen van de jonge Studio L-F zijn doorgedrongen tot de finale van de SpinAwards in de categorie innovatie met hun installatie Alt-30. Tijdens de uitreiking van de belangrijkste prijzen voor interactieve reclame en communicatie (donderdag 5 april in de Westergasfabriek te Amsterdam), neemt Studio L-F het op tegen gevestigde bureaus als Lemz, Tribal DDB en FONK.

  ▲ of Alt-30 (dat driehoekje krijg je wanneer je op een PC, je raadt het al, Alt-30 intoetst) is een interactieve installatie ontworpen door Studio L-F, voor het Freemote Festival te Utrecht, in opdracht van Born Digital en de HKU. De installatie is een vloerprojectie die video, audio en game design combineert tot, volgens de makers, “een ervaring waarin gebruikers gezamenlijk een audio-visuele compositie kunnen maken aan de hand van positionering en beweging binnen de installatie. Het in stand houden of moedwillig vernietigen van de compositie is geheel in de handen van de gebruiker.” Wazig? Yep. Dus bekijk vooral de video:

  [yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=Pf9_pSMuMb4′]

  Born Digital, een elektronisch kunstenaars collectief, initieerde dit project omdat zij van mening is dat de toepassingen van Urban screens, mediafaçades, projection mapping en dergelijke momenteel de gebruiker te weinig interactie bieden. Studio L-F, een multidisciplinair team van twaalf studenten van de HKU, is door hen gevraagd om te onderzoeken hoe door middel van game design de interactieve waarde van deze installaties is te verhogen.

   

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img