More

  [Nieuws] Holland Animation Film Festival presenteert bijzondere game

  Op zaterdag 31 maart presenteert het Holland Animation Film Festival tijdens de Award Ceremony het resultaat van de animatie game jam. Tijdens deze speciale game jam wordt animatieserie De Tumblies binnen een paar dagen omgezet in een game. Het maken van een werkende game in enkele dagen is op zichzelf al een een interessant proces. Maar wat deze game jam uniek maakt is dat de oorspronkelijke animatoren van de serie nauw betrokken zijn bij het maken van de game. De animatoren die meewerken aan het project hebben nog niet eerder aan een game gewerkt.

  De Tumblies, een animatieserie voor peuters, geproduceerd door il Luster, is op dit moment in productie bij studio NMTrix. Vanaf eind 2012 wordt de serie door co-producent KRO uitgezonden. Ramon Verberne, Producer TV series van il Luster over de jam: “We zijn heel trots dat wij met De Tumblies aan dit mooie project mee kunnen werken. De raakvlakken tussen animatie en games worden steeds groter. Daarom is het goed dat het HAFF niet alleen aandacht besteedt aan games, maar ook inhoudelijk met dit medium aan de slag gaat.”

  De game jam vindt plaats gedurende het Holland Animation Film Festival op 29 tot en met 31 maart. De ontwikkelingen van de game jam zijn niet alleen te volgen door festivalbezoekers. Via een webcam kan de buitenwacht op internet en zelfs op een scherm aan de Oude Gracht in Utrecht meekijken.

  Doel van deze game jam is te onderzoeken of de nauwe betrokkenheid van de oorspronkelijke animatoren een game beter maakt. Het eindresultaat is na het Holland Animation Film Festival voor iedereen via internet speelbaar.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img