More

  [Verhalen uit de praktijk] Inspiratie verzamelen — door Derk de Geus

  Derk de Geus is CEO van Paladin Studios, onder meer bekend van EnerCities. Dit is zijn vijfde bijdrage voor Control.

  Ah, GDC! Het was weer awesome. Lekker in het gras met fellow developers, 8-bit feestjes, monetization talks en indie panels. Maar er is één talk die er voor mij uitsprong. En het is de enige waar ik nu al veel aan heb gehad.

  Ik weet niet eens meer wie het vertelde. Volgens mij was het een microtalk. Een meneer kwam op het podium en vertelde hoe hij jarenlang inspirerende plaatjes verzamelde. Helaas belandden ze in een folder waar hij nooit meer naar keek. Jaren vlogen voorbij en de folder was vergeten. Op een dag kwam hij alles per ongeluk weer tegen – een goudmijn aan inspiratie.

  Hij bedacht daarom een manier om deze inspiratie regelmatig weer naar boven te halen:

  • Maak een ‘Inspiratie’ folder in Dropbox, zodat je er overal bij kan.
  • Vul deze folder met toffe plaatjes.
  • Maak een screensaver aan die de Dropbox folder afspeelt.
  • Op die manier word je elke dag getrakteerd op inspirerende beelden.

  Ik heb dit gedaan en heb er nu al lol van. Mensen staan regelmatig bij mijn bureau omdat ze iets tofs langs zien komen op de screensaver. Het inspireert dus niet alleen jezelf, maar het hele team. Daarnaast is het verzamelen van gave plaatjes een soort hobby geworden. Eindelijk kan ik die toffe foto’s, designs en kunstwerken ergens opslaan. Een mooi excuus om “gericht” te surfen.

  Tot slot, hoe kom je dan aan gave plaatjes? Ik gebruik StumbleUpon. De categorieën Art, Design en Photos geven hele leuke dingen. Computer Graphics is ook leuk, maar je krijgt dan wel een beetje inteelt. Allemaal games enzo.

  Hier gelijk wat inspiratie om mee te starten. Have fun! 🙂 Inspiratie! Inspiratie! Inspiratie!

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img