More

  [GDC2012] Ask not what you can do for Kickstarter

  Crowdfunding staat sinds de succesvolle actie van Tim Schafer volop in de schijnwerpers. Meer dan twee miljoen dollar haalde hij op voor Double Fine Adventure en daarmee wist hij de bijna-vergeten point and click-adventure nieuw leven in te blazen. De bekendste crowdfunding site, kickstarter.com, maakte dit mogelijk en op de GDC presenteerde Cindy Au cijfers die een hoopvol beeld schetsen voor alle gamemakers die financiering zoeken bij het publiek.

  Kickstarter bestaat pas drie jaar maar nu al zijn 1239 projecten gefinancierd in de gamescategorie. Meer dan 8 miljoen dollar is gedoneerd door ruim 135.000 ‘backers’. Van dat geld ging 51 procent naar videogames, de rest naar bordspellen en andere spelvormen. Games is de snelst groeiende categorie op Kickstarter. In 2011 groeide het ingelegde bedrag met 700 procent en ook dit jaar wordt een aanzienlijke groei verwacht. Meer cijfers en tips na de klik.

  Het zijn niet alleen succesverhalen van games op Kickstarter. Slechts een kwart van de games wordt gefinancierd, voor andere categorieën ligt dat op 45 procent. Au verklaarde dat lage cijfer met de reden dat games digitaal zijn en dat financiers niet iets tastbaars overhouden aan hun steun.

  Er zijn manieren om de kans op succes te vergroten. Maak altijd een video waarin je het project uitlegt en jezelf voorstelt. Mensen moeten evenveel in het project als in jou persoonlijk geloven. Houd de video kort en humoristisch. Gemiddeld kijken Kickstarter bezoekers 20 seconden naar een video, dus zorg dat je ze vroeg pakt en niet meer loslaat. Maak de rewards al bij kleine bedragen interessant. Geef bij 10 dollar al de kans de game te spelen. Backers hebben dan al snel het idee dat ze een goede deal hebben.

  Cijfers:

  • Kickstarter gameprojecten
  • Gemiddeld doel: 5400 dollar
  • (Als dat doel gehaald wordt) gemiddelde inleg: 11.200 dollar
  • Gemiddeld aantal backers: 136

  Inleg per jaar (videogames):

  • 2010: 500.000 dollar
  • 2011: 3.700.000 dollar
  • 2012 (na pas drie maanden): 3.500.000 dollar (met dank aan Tim Schafer en Double Fine Adventure)

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img