More

  [GDC2012] Het verrotte leven van Ponycorns

  Dat Ryan Henson Creighton vindingrijk en niet bepaald doorsnee is, heeft hij vorig jaar op de GDC al laten merken. Dit jaar is hij een officieel deel van het programma met een sessie over zijn Ponycorns game. Ponycorns? Ja Ponycorns. Je weet wel, een kruising tussen ponies en unicorns.

  [yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=W5-2YAZTvJ4′]

  De game vindt zijn oorsprong in dingen waar Creighton van houdt en dingen waar hij in gelooft. Het eerste is simpel. Hij houdt van zijn gezin en van videogames. Het tweede behoeft wat meer uitleg. Creighton heeft namelijk twee wensen. De eerste is gamesbedrijven die, net als ondernemingen in meer traditionele branches, als familiebedrijf van generatie op generatie overgaan. De tweede is meer vrouwen in de industrie. Niet zomaar vrouwen, maar vrouwen die van het vak houden. Daarnaast vindt Creighton zichzelf een slechte vader, omdat hij te weinig tijd met zijn familie doorbrengt.


  Wanneer je die zaken samen neemt is het heel logisch dat Creighton zijn 5-jarige dochter Sissy meenam naar een game jam weekend. Tijdens dit weekend heeft hij samen met zijn dochter Ponycorns gemaakt. Een point and click adventure. Het artwork is van Sissy. Zij heeft ook de voice over gedaan. Het programmeerwerk is van Creighton. Na de jam hebben ze de game online gezet. Free to play, maar wel met een donatie button voor het studiefonds van Sissy. Iedere donatie werd beloond met een getwitterd grapje en op zijn blog schreef Creighton een post met als titel ‘5 year old girl makes videogame’ en daarna ging het viral. Ron Gilbert noemde het een van de beste point and click adventures die hij sinds lange tijd had gespeeld en toen was het hek van de dam.

  6000 dollar armer

  Wat heeft het nu allemaal opgeleverd? Een studiefonds voor Sissy van meer dan 3000 dollar tegenover een kostenplaatje van ruim 6000 dollar voor development, ports en kleine merchandise. Omdat Creighton niet aan het geld voor zijn dochter wil komen is hij nu 6000 dollar armer, maar een onbetaalbare ervaring rijker.

  Voor de mensen die Ponycorns niet kennen, speel de game hier. En doneer!

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img