More

  [Nieuws] Gamejam voor patiëntveiligheid levert vier games op voor artsen in opleiding

  Een paar weken geleden lieten teams van Grendel Games, Little Chicken, Weirdbeard en Flavour zich vrijwillig een week opsluiten in vakantiehuisjes om games te bedenken die arts-assistenten in opleiding trainen in samenwerking en het houden van overzicht tijdens gecompliceerde operaties. Het project kwam nog voort uit het inmiddels gestopte subsidietraject Pieken in de Delta en is een samenwerking tussen TNO, AMC, TFI en de Dutch Game Garden. Het leverde vier speelbare prototypes op die goed zijn ontvangen door de dokters in het AMC. Er wordt nu gekeken of de games verder worden ontwikkeld en of ze daadwerkelijk een plek krijgen in het opleidingstraject van doktoren.

  [yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=yVleFtq4ZnY’]

  Dat serious games voor medische doeleinden nieuwswaarde hebben, blijkt wel uit de aandacht die het project krijgt van bijvoorbeeld het NOS Journaal.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img