More

  [Uit Nu!] Global Game Jam winnaar 2010 Resonance op iOS

  Resonance, de game die zowel de jury- als publieksprijs veroverde tijdens Global Game Jam NL in 2010, is gisteren uitgekomen op iOS. Check hieronder het filmpje om te zien wat de game ook alweer zo leuk maakte.
  [yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=a9qTCbI-TXE’]
  Twee jaar geleden vormden vijf studenten van verschillende opleidingen een team tijdens de Global Game Jam 2010. Na wat concepten de vuilnisbak ingegooid te hebben, besloten ze op zaterdag door te gaan met het concept om een klein mannetje platform puzzels te laten oplossen waarbij muzieksleutels de ‘key ingredient’ waren. Laat een van de sleutelwoorden van dat GGJ jaar nou net ‘sleutel’ zijn. Na anderhalve dag doorploegen staat er een spel dat af is en jury en publiek overdondert. Het leek daarna snel te gaan: Dutch Game Garden zette de game op haar jaarlijkse showcase Indigo neer en de game werd op de GDC in San Francisco in de spotlight gezet.
  MEER NA DE KLIK
  Het bleef een tijd stil maar nu twee jaar later, kunnen we dankzij ontwikkelaar Ruud van Boerdonk (met zijn bedrijf Paralogic), de game eindelijk ook in onze handen houden op iOS apparaten. De muzikale puzzel-platformer heeft haar charmante visuele stijl behouden en de muziek weet nog steeds te raken. De game maakt gebruik van de ‘tilt’ mogelijkheden van de iOS devices. De eerste 14 levels van de game zijn hier gratis te downloaden, het uitbreidingspakket bevat 32 nieuwe levels en is voor 0,79 cent aan te schaffen. De good old GGJ versie is hier. Over een week ook de Flash-versie online.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img