More

  [Nieuws] Ei, kuiken, kip en phoenix veroveren harten Bredase game jammers

  [yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=4eIa_polkIo’]

  Afgaande op het filmpje vraag je je wellicht af waarom deze game deze meeste publieksstemmen vergaarde in Breda. Het antwoord is echter de gameplay. Op het eerste gezicht hebben we te maken met een simpele platformer, maar in de praktijk gaat het een stukje dieper.

  De speler begint als kuiken. Wie het beeld aan de rechterkant verlaat, wordt ouder en komt dus terug als kip. En dat beestje kan hoger springen dan een kuiken, maar past niet overal doorheen. Voor een nauwe doorgang moet je dus links het beeld uit om weer jonger te worden, een kuiken.

  Sommige delen zijn zelfs in kipvorm onbereikbaar — en dat dwingt de speler zijn gevleugelde vriendje naar nog een ouder stadium te sturen: de phoenix. Die kan namelijk vliegen. Maar slechts vijf seconden, dan gaat ie dood en — zo gaat dat bij phoenixen — herrijst hij als een kuiken. En zo hop je op en neer tussen de verschillende stadia van de vogel. Daarbij komt dat de levels zo in elkaar zitten dat ze je in principe oneindig door kunt, totdat een enorme slang je vanaf de onderkant heeft achterhaald en hap doet.

  De game is single- en multiplayer (waarbij je zelf mag uitmaken of je elkaar helpt of juist dwarszit) en is hier te downloaden (voor Windows XP SP2.0+ & DirectX10 card).

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img