More

  [Nieuws] Global Game Jam update: recordaantal deelnemers en GameMaker HTML5 gratis

  De Global Game Jam, de game-maak-wedstrijd die komend weekend wereldwijd tegelijkertijd gehouden wordt, heeft in Nederland een recordaantal deelnemers. In totaal doen op vijf locaties in het land meer dan 400 studenten, professionals en welwillende amateurs mee. Het aantal zal waarschijnlijk nog oplopen tot 450, het maximaal aantal mogelijke deelnemers. Wereldwijd doen ongeveer 10.000 mensen mee die van sponsor YoYo Games (inderdaad, het bedrijf van Mark Overmars) allemaal gratis een volledig werkende versie van GameMaker HTML 5 krijgen. Deze versie werkt tot april, daarna krijgt iedereen die het programma toen heeft gebruikt korting op het dan net verschenen GameMaker Studio. Op 14 februari staat Control Gamelab in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam in het teken van de Global Game Jam. De twee beste games uit alle locaties zijn daar speelbaar en we praten met de makers. Verder meer gesprekken met internationale winnaars en developers die hun Global Game Jam commercieel wisten uit te baten.

  Beeld: Detail van GlitchHiker, de Nederlandse winnaar van de Global Game Jam vorig jaar. De game werd later ook genomineerd voor de Control Industry Award en kreeg onlangs een honorable mention van het IGF. 

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img