More

  [Event] Games-pionier Don Daglow spreker op DGA Dag

  Don Daglow (1953) is een bekende Amerikaanse gamedesigner en -programmeur. Hij is een pionier op het gebied van simulatie- en roleplaying games. Hij was de eerste die een honkbalspel maakte en ook de eerste MMORPG in de jaren 1971 tot en met 1995. In 1988 richtte hij Stormfront Studios op. De studio produceerde meer dan veertig games die ruim 12 miljoen keer verkochten. Daglow is meerdere malen onderscheiden voor zijn werk. Zo is hij één van slechts drie developers die zowel de Technology & Engineering Emmy Award als de Academy of Interactive Arts & Sciences Interactive Achievement Award heeft ontvangen. In 2003 kreeg hij de CGE Achievement Award voor ‘baanbrekend werk dat de gamesindustrie heeft gevormd’.

  Daglow komt spreken tijdens de DGA Dag op 19 januari in Hilversum. Het thema van de dag is ‘Innovatie in de Games? ondernemerschap, onderwijs en toegepast onderzoek’. Veel aandacht dus ook voor onderzoek: wie doet het en wat heb je eraan als gamesbedrijf? Diverse bedrijven presenteren onderzoek dat zij samen deden met kennisinstellingen. Toegang is gratis voor leden en niet-leden, de start is om 12:30, locatie HKU Hilversum. Het hele programma vind je hier en aanmelden kan hier.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img