More

  [Nieuws] WhiteBear Studios failliet

  De Nederlandse gamestudio WhiteBear BV is sinds 19 december failliet. De studio met vestigingen in Amersfoort en Duitsland bestond sinds 2007 en heeft games uitgebracht op Nintendo platformen en PC. Sudoku Ball Detective (uitgebracht door Playlogic, zie afbeelding hierboven), Bee Smart (via Iceberg Interactive) en Het Geheim van Rotterdam (voor het stadsarchief Rotterdam) zijn de bekendste games van de studio. Voormalig directeur Micha van der Meer heeft het faillissement aangevraagd ‘na een salarisachterstand van 28 maanden en een conflict met het management’.

  Van der Meer zegt dat hij al geruime tijd bezig is het faillissement van de studio voor te bereiden. Daardoor heeft al het personeel inmiddels een andere baan gevonden. Volgens Van der Meer is een ‘opeenstapeling van problemen’ de reden voor het opdoeken van WhiteBear Studios: “Een investeerder die een dag voor het tekenen per telefoon laat weten dat de deal niet doorgaat en ons met zeven maanden werk laat zitten. Het faillissement van Playlogic zorgde ook voor een behoorlijk financiële klap en bracht het ontwikkelteam terug naar zes man. De oneerlijke concurrentie met gesubsidieerde ontwikkelaars die de markt vergallen. En uiteindelijk hadden onze aandeelhouders tegenstrijdige belangen met een klant, wat zakelijk de nekslag bleek.”

  WhiteBear Studios was onderdeel van WhiteBear Holding waar verder ondermeer Game Investments BV, Qamez en MMA Games BV zijn ondergebracht. Deze onderdelen staan nog overeind. Het IP van Bingo.nl, Zooloretto, Sudokuball en BeeSmart zijn ondergebracht bij andere bedrijven.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img