More

  [Column] Sander van der Vegte: Damn you Humble Indie Bundle!

  Sander van der Vegte is gamedesigner. Hij is samen met Maarten de Koning oprichter van Green Hill Studios en helpt developers en publishers met het afmaken van games en het vinden van goede deals.
  Moet ik verdomme weer een bundle kopen. Iedere keer is de verleiding te groot om te weerstaan. En die drang om meer dan het gemiddelde uit te geven, waar komt dat vandaan? De Humble Indie Bundle heeft een trend veroorzaakt die zijn weerga niet kent. Een selectie fijne games, vaak vanuit de indie-hoek, zijn voor een prikkie aan te schaffen. Zelfs als je de games al hebt doe je toch een duit in het zakje, want tja, het goede doel.

  Dilemma

  De bundle is een kerstpakket van vreemde potjes die je waarschijnlijk wel kan waarderen, maar ook een beetje eng vind. Ze zijn net iets te klein om er een goed gerecht mee te maken en je weet niet wanneer het beste moment is om eraan te beginnen. Dan maar bewaren voor een beter moment. Een jaar later, als je werkgever de volgende kerst bundle geeft, kom je erachter dat je de vorige bundle nog niet weggesnoept hebt. Het kastje raakt te vol, en de labels zien er nog steeds net iets te vreemd uit. Stel je voor dat het vies is, sta je dan met je ethische dilemma om prima voedsel weg te gooien.

  Danoontje

  Dat dus, maar doordat het humble en succesvol is krijgen we nu iedere maand een kerstpakket. Meelifters bieden maar wat graag ook een bundle aan, met prima resultaten overigens, ondanks dat de kwaliteit van de games bij iedere bundle alternatief willekeuriger en onsamenhangender lijkt. Toppunt is wel de Pirate Kart. Ruim honderd developers vonden het grappig om tesamen één verzamelalbum in te dienen bij het Independent Games Festival. Meer dan 300 spellen, nu al gratis en voor niks te downloaden, moet door de jury bekeken worden. Laten we voor het gemak uitgaan dat de jury van indie-games houdt, dan moeten ze naast alle andere bundles nog eens 300+ games in een paar weken tijd spelen en beoordelen. Even snel geschat komt dat neer op een paar games per dag. Omdat je het leuk vind. Als we resultaten uit de sociale psychologie mogen geloven zal dit ervoor zorgen dat we helemaal geen indie-games meer gaan spelen. Te veel keus zorgt ervoor dat er geen keuze wordt gemaakt. Iets wat ik aan den lijve ondervindt als ik voor het toetjesvak sta. Ik zou willen dat ik al die toetjes even snel kan proeven en daarna nog steeds trek heb om mijn favoriet op te eten. Maar dat is niet realistisch. Dus dan maar de Danoontje bundle, kan ik thuis kiezen tussen aardbei of ananas.

   

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img