More

  [Nieuws] Fotoverslag Control Gamelab #1

  Gisterenavond vond in het Amsterdamse Pakhuis de Zwijger de eerste editie plaats van Control Gamelab, een nieuwe live talkshow over gamedevelopment. Afgaande op de reacties was het een zeer geslaagde eerste show (dat het thema droeg: “And the winner is…”). Zet de volgende editie alvast in je agenda: 14 februari.

  Binnenkort plaatsen we video’s van de afzonderlijke items, maar nu al een uitgebreide fotoreportage. 

  Matthijs Dierckx in gesprek met Jan Willem Huisman, mede-oprichter van IJsfontein en de enige Nederlandse BAFTA-winnaar ooit. Hij had het beeldje dan ook bij zich:

  Eric Bartelson in gesprek met freelance artist Roy Nathan de Groot over zijn vijf favoriete (eigen) werken.

  Drie IGF-genomineerden, vlnr: Jan Willem Nijman (Vlambeer), presentator Dierckx, Jeroen Stout (Stout Games) en Niki Smit (Monobanda).

  Adriaan de Jongh presenteert zijn Fingle, een ongemakkelijke aanraak-game voor de iPad.

  Lennart Hoting houdt een pitch voor zijn Skizo Kid. Uiteindelijk riep het publiek de IGF-inzending Hout uit tot beste van de drie gepresenteerde games. Het team achter die game (the Houthackers) won daarmee een gratis consult van gespecialiseerde game-advocaat Olivier Oosterbaan.

  Icoon uit de jaren 80: John ‘DRJ’ Vanderaart.

  De anekdote-machine Vanderaart noopte interviewer Dierckx zo nu en dan tot ingrijpen…

  Gamescomponist Oscar van der Burgh presenteerde eigen composities voor drie games.

  Veelvuldig gamesjurylid JP van Seventer had een berg tips voor developers. “Zorg dat de jury je game nooit zelf moet kópen…”

  Igor Frid was tijdens zijn gesprek met Bartelson opvallend openhartig over de kwaliteit — maar ook het succes — van Davilex’ A2 Racer.

  Foto’s: Arno Landsbergen

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img