More

  [Nieuws] Nieuw in 2012: Dutch Game Award voor Best Animation in a Game

  Michiel Snijders, voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Animatie Producenten, houdt een korte toespraak tijdens het Control Industry Dinner.

  Bij de jaarlijkse Dutch Game Awards zijn er uilen voor genres en disciplines. Een award voor gamedesign, voor audio & muziek, voor visual design, maar niet specifiek voor een van de belangrijkste onderdelen in een game: animatie. Daar komt volgend jaar verandering in. Samen met de Vereniging van Nederlandse Animatie Producenten (VNAP) en het Holland Animation Film Festival (HAFF) presenteren we in 2012 de award voor Best Animation in a Game.

  Het exacte hoe en waarom legde VNAP-voorzitter Michiel Snijders uit op het Conrol Industry Dinner. Hieronder zijn speech:

  “Onze leden produceren animatie. In alle soorten en maten. Voor tv, film, internet, reclame. Veelal korte of lange films en series.

  Samen met Control Magazine en het Holland Animatie Festival willen wij als vereniging van animatieproducenten een prijs gaan geven voor  “Beste animatie” voor een Game.
  Waarom?
  Nou…
  Als we eerlijk zijn — en we zijn een beetje vakidioten geef ik toe — vinden we veel animatie die we zien in games vaak helemaal niet mooi.
  En doet het soms pijn aan onze ogen.
  Je wint er niet bepaald geen Oscar mee.

  Waarom willen wij dan zonodig een prijs geven? Niet om jullie uit te lachen. Integendeel.
  We doen dat omdat we ook jaloers zijn! Omdat we soms ook animatie of aspecten van animatie zien die echt waanzinnig goed zijn!
  Realtime!

  De gamessector maakt — vergeleken met de rest van animatie producerende sector on-ge-lofelijk veel animatie. De gamessector heeft ontzettend veel animatoren en animatiedesignes, riggers, shaders en wat al niet in dienst. En als ik zie hoeveel uur animatie er soms in games zit, voel ik mij heel klein. Want wij maken dan wel heel mooie animatie die je frame voor frame kunt inlijsten en ophangen aan de muur, de gamessector *gebruikt* animatie op een heel andere, dynamische manier.

  Wij zijn extreem gefascineerd door jullie animatie.
  Ik sta hier dus omdat wij, Control Magazine, HAFF en impliciet de animatiesector denken dat we veel van elkaar kunnen leren.

  De prijs en het programma dat het Holland Animation Festival samen met Control gaat organiseren in Maart  is de aanzet tot structurele samenwerking.
  Animatie in games is essentieel en daar mag dus best wel een prijs voor zijn.

  Wij hopen al jullie inzendingen te mogen spelen en het beste een award te geven op de Dutch game Awards 2012!”

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img