More

  [Nieuws] Mini-‘Games in Concert’ viert lancering Dutch Game Music

  Het Control Industry Dinner kreeg een muzikale omlijsting dankzij een strijkkwartet dat op verschillende momenten muziek uit bekende games ten gehore bracht. Naast buitenlandse composities uit onder meer Battlefield en Dead Space, speelden de strijkers ook werk van de Nederlandse componisten Stan Koch en Niels van der Leest. Het optreden van het kwartet was tevens de viering van de oprichting van het platform Dutch Game Music. 

  Dit initiatief — van onder meer het Muziek Instituut voor MultiMedia (MiMM) — wil het werk van Nederlandse gamescomponisten promoten en developers overtuigen van het belang van muziek in games (en dan natuurlijk vooral van specifiek voor die games gecomponeerde muziek). Verwacht binnenkort meer te horen van deze club — de website vind je hier.

  Als slotstuk speelde het kwartet aangevuld met een zangeres een door Than van Nispen tot Pannerden gearrangeerde medley van klassieke gametunes, inclusief begeleidende video’s. Een waar mini-Games in Concert.

  Foto’s: Arno Landsbergen

   

   

  Exposure HKU Games | 28 en 29 juni | Bibliotheek Neude in Utrecht | Toegang is gratisspot_img

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img