More

  [Nieuws] De laatste nominatie voor de Control Industry Award is… Sucker Punch Annihilation van Sticky Studios

  Klik hier voor uitleg over de Control Industry Award

  De laatste nominatie, voordat komende maandag het stemmen begint, is wellicht nog een verrassing: de advergame Sucker Punch Annihilation van Sticky Studios.

  Natuurlijk, je moet de mazzel hebben dat je opdrachtgever een aardig budget jouw kant op wil schuiven, maar wat Sticky Studios met de advergame voor de film Sucker Punch heeft gedaan, is bijzonder. De ontwikkelaar haalde meer uit de Unity-engine dan deze toolleverancier zelf voor mogelijk hield. Niet voor niets was Sucker Punch Annihilation dan ook de showcase voor Unity 3D gedurende de laatste GDC.

  Het resultaat bestaat uit visuals die de gemiddelde advergame ver, ver overstijgen. Console-kwaliteit is het niet, maar het scheelt minder dan bij eigenlijk alle andere soortgenoten. Daarboven op gooide Sticky een lekker spel: een hack ’n slash met een vleugje tower defense (per locatie moet de speler diverse ‘waves’ aan vijanden verslaan). 

  Sucker Punch Annihilation is een bewijs dat advergames meer kunnen zijn dan een lopende band-project dat wat betreft de studio vooral bestaansrecht heeft als inkomstenbron (waarmee we zeker niet willen zeggen dat hier niet meer voorbeelden van te verzinnen zijn). Zelfs wij kregen na het spelen zin in de film. Dat die uiteindelijk wat tegenviel, tja, daar kan de Utrechtse studio weinig aan doen.


  Control Industry Award

  De Control Industry Award wordt dit jaar voor de derde keer uitgereikt. De redactie van Control kiest de genomineerden, de lezers wijzen uiteindelijk de winnaar aan. Stemmen gaat via een gepersonaliseerde link die we versturen via de nieuwsbrief (aanmelden kan hier: www.control-online.nl/nieuwsbrief).

  Alle games van Nederlandse bodem komen in aanmerking voor deze overall award, die wordt uitgereikt tijdens het Control Industry Dinner op 24 november in Amersfoort (kijk op www.control-online.nl/awards).

  De prijs bestaat uit eenzelfde uil als de Dutch Game Awards, maar dan in het zwart. Eerdere winnaars zijn de Ronimo Games met Swords & Soldiers (in 2009 uitgereikt door Peter Molyneux) en Vanguard Games met Greed Corp (in 2010 uitgereikt door Keita Takahashi).

  Het Control Industry Dinner is een co-productie van Control Magazine en Game in the City.

   

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img