More

  [Nieuws] De vierde nominatie voor de Control Industry Award is… Juf in a Box van Ranj Serious Games

  Klik hier voor uitleg over de Control Industry Award

  Vaak heeft ‘serious’ de overhand bij serious games. Het is ook niet makkelijk om een boodschap over te brengen, of iets aan- of af te leren en dat proces ook nog eens leuk te laten zijn. Maar dat is wel de kracht van games. De beste serious games laten juist de werkelijkheid los en gaan op zoek naar een andere manier om processen inzichtelijk te krijgen of saaie oefeningen spannend te maken.

  Het Rotterdamse Ranj Serious Games is één van die bedrijven die dat snapt -en gelukkig zijn ze niet de enige in Nederland. Al jaren combineren ze kennisoverdracht met leuke of spannende, maar in ieder geval onderhoudende games. Juf in a Box van Ranj is nou precies een serious game naar ons hart. Serious in de dingen waar het serious moet zijn, namelijk leerlingen in het basisonderwijs goed leren schrijven. Dat is van belang, want dat hangt samen met de taalontwikkeling, het tekstbegrip en de ontwikkeling van de fijne motoriek. Normaal zijn dat dodelijk saaie oefeningen waarbij eindeloos dezelfde bewegingen nodig zijn. En daar komt het game-gedeelte vrolijk om de hoek zeilen. De wereld van Juf in a Box wordt namelijk bevolkt door monstertjes die kinderen op allerlei manieren uitdagen te schrijven en tekenen. Je raadt het al: precies met die bewegingen die je moet trainen. En wat denk je? Eindeloos trainen zonder dat het training lijkt! Kijk, dan stop je de ‘game’ in serious game.

  Alle oefeningen zijn gebaseerd op recente wetenschappelijke inzichten op het gebied van kinderfysiotherapie. De game is door Ranj ontwikkeld in samenwerking met TNO, Donders Institute, Radboud Universiteit en Avans Hogeschool.

  Control Industry Award

  De Control Industry Award wordt dit jaar voor de derde keer uitgereikt. De redactie van Control kiest de genomineerden, de lezers wijzen uiteindelijk de winnaar aan. Stemmen gaat via een gepersonaliseerde link die we versturen via de nieuwsbrief (aanmelden kan hier: www.control-online.nl/nieuwsbrief).

  Alle games van Nederlandse bodem komen in aanmerking voor deze overall award, die wordt uitgereikt tijdens het Control Industry Dinner op 24 november in Amersfoort (kijk op www.control-online.nl/awards).

  De prijs bestaat uit eenzelfde uil als de Dutch Game Awards, maar dan in het zwart. Eerdere winnaars zijn de Ronimo Games met Swords & Soldiers (in 2009 uitgereikt door Peter Molyneux) en Vanguard Games met Greed Corp (in 2010 uitgereikt door Keita Takahashi).

  Het Control Industry Dinner is een co-productie van Control Magazine en Game in the City.

   

  GDC2024

  USE CODE 10off-control-GDC2024 TO GET 10%OFF FOR GDC ALL ACCESS, CORE AND SUMMITS PASSESspot_img

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img