More

  [Opmerkelijke foto] Game Jam in een privé jet

   

  True to their roots’, zou het bijschrift van deze foto kunnen luiden. Games maken, altijd en overal, zelfs in een privé jet. De man rechts op de foto is Markus Persson, maker van Minecraft. Links zien we Jan Willem Nijman, de helft van indie-duo Vlambeer — bekend van Super Crate Box en Radical Fishing. De locatie: een door Persson gehuurde privé jet onderweg van Nederland naar Zweden. 

  Persson was op uitnodiging van Vlambeer naar Nederland gekomen voor een indie-meetup in Utrecht afgelopen donderdag. Hij had nog nooit een vliegtuigje gehuurd en vond dit een goede gelegenheid. Waarom ook niet — wie in amper twee jaar tijd tientallen miljoenen verdient met een spelletje gunnen we deze uitspatting van harte.

  Op de terugweg nam Persson enkele geestverwanten mee, naast Nijman onder meer Rami Ismail (Vlambeer) en pixelartist Paul Veer. En wat doet een gamesmaker? Games maken. Zelfs in een privé jet. Wellicht de eerste ‘Jet Jam’ ooit.

  PS: For you non-Dutch readers, here’s the International (English) edition of our magazine…

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img