More

  [Nieuws] De eerste nominatie voor de Control Industry Award is… Killzone 3 van Guerrilla Games

  Klik hier voor uitleg over de Control Industry Award

  De eerste van de vijf nominaties voor de Control Industry Award 2011 (we onthullen deze week elke dag een nominatie) is wellicht de minst verrassende: Killzone 3. Toch is de nominatie minder vanzelfsprekend dan je wellicht denkt.

  We hebben significant minder games genomineerd dan voorheen, terwijl het aantal producties dat in aanmerking komt alleen maar stijgt. Maar een nominatie is meer waard met slechts vijf games op de lijst dan bijvoorbeeld met 13 (zoals in 2009). Wel zetten we alle games op onze shortlist, 20 in totaal, in de komende uitgave van Control in de spotlights.

  Terug naar Killzone 3. Zoals gezegd zonder twijfel de minst verrassende nominatie dit jaar, en daarom onthullen we hem ook als eerste. Weinig verrassend dus, maar niet vanzelfsprekend. 

  Want is Killzone 3 genomineerd omdat het de grootste Nederlandse productie is? Nee. Of omdat we de mensen van Guerrilla Games aardig vinden en ze eigenlijk altijd wel tijd voor ons vrijmaken? Verleidelijk, maar nee. Als Killzone 3 uiteindelijk een slechte game was geweest, stond ie niet op deze lijst. Grote producties kunnen behoorlijk tegenvallen, denk aan een Duke Nukem Forever (met een Metacritic score van 54). En als we iedereen nomineren die we aardig vinden zijn we drie maanden bezig met het bekendmaken van de lijst.

  Nee, Killzone 3 is in onze ogen een heel bijzondere game. Een overdonderende ervaring die wat ons betreft ook in eenzelfde rijtje hoort dat niet slechts Nederlandse producties telt. De shooter was ten tijde van release absoluut de mooiste game die er was. De muziek en soundeffects kennen hun gelijke niet.

  Maar waar Killzone 3 zich echt onderscheidt van zijn voorganger is gameplay. De levels zijn niet alleen groter en grootser, maar ook een stuk beter gebalanceerd en afwisselender. De input is een stuk directer. Het spectaculaire ‘sliden’ naar een cover-plek zien we nu al in andere games terug. Killzone 3 is simpelweg heerlijk om te spelen.

  Guerrilla Games heeft een game afgeleverd die meekan met de beste in de wereld. En die dus zeker en absoluut in het rijtje thuishoort van de vijf beste Nederlandse producties van het afgelopen jaar.

  Control Industry Award

  De Control Industry Award wordt dit jaar voor de derde keer uitgereikt. De redactie van Control kiest de genomineerden, de lezers wijzen uiteindelijk de winnaar aan. Stemmen gaat via een gepersonaliseerde link die we versturen via de nieuwsbrief (aanmelden kan hier: www.control-online.nl/nieuwsbrief).

  Alle games van Nederlandse bodem komen in aanmerking voor deze overall award, die wordt uitgereikt tijdens het Control Industry Dinner op 24 november in Amersfoort (kijk op www.control-online.nl/awards).

  De prijs bestaat uit eenzelfde uil als de Dutch Game Awards, maar dan in het zwart. Eerdere winnaars zijn de Ronimo Games met Swords & Soldiers (in 2009 uitgereikt door Peter Molyneux) en Vanguard Games met Greed Corp (in 2010 uitgereikt door Keita Takahashi).

  Het Control Industry Dinner is een co-productie van Control Magazine en Game in the City.

   

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img