More

  [Nieuws] Spil Games krijgt “aanzienlijke investering” van investeringsmaatschappij

  Bereik groeit naar 140 miljoen bezoekers per maand

  Het Hilversumse Spil Games heeft een “aanzienlijke investering” ontvangen van de Amerikaanse investeringsmaatschappij North Bridge Growth Equity. Daarnaast kondigde het aan dat het bereik van zijn portals is gegroeid van 130 naar 140 miljoen maandelijkse bezoekers.

  Wie kijkt naar eerdere investeringen van North Bridge ziet dat dit bedrijf normaliter niet onder de 20 miljoen dollar investeert. Spil Games wil desgevraagd niet reageren op het bedrag. 

  Een andere vraag die boven komt drijven is de mogelijkheid van een beursgang. Grote investeerders hebben doorgaans een duidelijke exit strategie en een IPO behoort dan tot de opties. Spil’s External Communications Manager Scott Johnston zegt daarover: “We hebben daar op dit moment geen plannen voor. Spil heeft een geweldig jaar gedraaid en we hebben veel milestones bereikt. We kijken naar allerlei mogelijkheden om dit succes te vervolgen. We staan open voor alle opties, maar nogmaals, we hebben op dit moment geen plannen voor een beursgang.”

  Enigszins verstopt in het persbericht over de investering maakt Spil Games melding van de groei van het aantal maandelijkse spelers. Voorheen communiceerde het bedrijf 130 miljoen unieke gebruikers per maand, daar zijn er nu dus 10 miljoen bij gekomen.

  GDC2024

  USE CODE 10off-control-GDC2024 TO GET 10%OFF FOR GDC ALL ACCESS, CORE AND SUMMITS PASSESspot_img

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img