More

  [Nieuws] Gate-project goed voor 19 promoties

  Het onderzoeksprogramma GATE -Game research for Training and Entertainment- gaat zijn laatste half jaar in en in de resterende tijd worden individuele onderzoeksprojecten afgerond met een promotie. Negentien om precies te zijn.

  Onderzoekers binnen het GATE programma hebben vier jaar gewerkt aan de verschillende deelprojecten. De eerste Gate-promotie was van Herwin van Welbergen op de Universiteit Twente. In oktober en november promoveren de vier onderzoekers Joost Westra, Erik van der Spek, Maaike Harbers en Michal Sindlar bij Universiteit Utrecht. De overige veertien promoties vinden plaats voor het eind van het Gate-project in april 2012.

  Vanaf 2007 werken zeven organisaties samen op het gebied van gameresearch voor training, simulatie, en entertainment, te weten Universiteit Utrecht, TNO, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, Universiteit Twente, Technische Universiteit Delft, Waag Society en Thales, op uitnodiging van het Ministerie van OC&W en gesteund door NWO. Behalve deze zeven partners hebben twaalf MKB-bedrijven geparticipeerd in vijftien kennisoverdrachtprojecten. Het kabinet heeft 10 miljoen euro beschikbaar gesteld, bovenop de 9 miljoen eigen inbreng van de deelnemende instellingen.

   

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img