More

  [Nieuws] Bedenker Lemmings en GTA werkt nu aan… GameMaker!

  Ho… wacht… dus de bedenker van Lemmings én de oorspronkelijke GTA werkt nu voor het semi-Nederlandse YoYo Games? Yep. Nu zijn wij Nederlanders natuurlijk vooral trots op onze professor doctor Mark Overmars die in zijn eentje liefst acht edities van zijn immens populaire GameMaker programmeerde (miljoenen downloads per jaar). Maar zijn nieuwe bedrijf heeft dus meer star power dan we dachten.

  Een verfrissende vorm van bescheidenheid, dat YoYo Games. Natuurlijk, als je even zoekt op hun website komt er wel het een en ander naar boven, maar in hun communicatie gaat het vooral over het product en niet over het strerrenteam dat daar achter zit. Dat team viel ons pas op tijdens het lezen van dit artikel in Edge.

  Mike Dailly, Head of Development bij YoYo, was ooit de eerste werknemer van DMA — het huidige Rockstar North — en de inspirator achter zowel Lemmings als de eerste Grand Theft Auto. Dat is nogal wat. De games met zoveel invloed op alles dat na hen kwam zijn op twee handen te tellen. 

  Dan YoYo’s CEO, Sandy Duncan. Dat is een voormalige Vice President van Xbox Europe en in die hoedanigheid verantwoordelijk voor alle games die voor dat platform in Europa verschenen.

  Verder treffen we in de board of directors ook nog de parttimer James North-Hearn, ooit mede-oprichter van Gremlin Games (Actua Soccer, Premier Manager), Vice President bij Infogrammes (later Atari) en huidig CEO van Foundation 9 Entertainment, een conglomoraat van vijf studio’s — gezamenlijk verantwoordelijk voor games van Star Wars Episode III tot Lego Rock Band.

  Tenslotte nog even terug naar Mark Overmars. Hoewel wij hem kennen als de man achter GameMaker, schijnt hij ook binnen de wereld der robotica een nogal belangrijke methode te hebben ontwikkeld. Iets mega-ingewikkelds over pathfinding voor robots — aan een preciezere uitleg gaan wij ons hier niet wagen.

  Dat YoYo Games gaat nog eens heel groot worden…

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img